2020-11-17 11:12:37

Sjećanje na žrtvu Vukovara

18.11. obilježavamo kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovar. Učenici naše škole palili su lampione u znak sjećanja na žrtvu Vukovara. Vrijedni petaši crtali su vodotoranj i vučedolsku golubicu, a šestaši su ih izrađivali od različitih materijala, sedmaši i osmaši su  na satima Hrvatskoga jezika pisali pisma Vukovaru, braniteljima, prijateljima i Siniši Glavaševiću.

 

Dragi Siniša!

Na satu hrvatskoga jezika pričali smo o Vukovaru. Gledajući i slušajući tvoja javljanja, jako me fascinirala tvoja hrabrost. Kako se nisi bojao da će te uhvatiti? Kako si uspio saznavati informacije? (…) Hvala ti puno!

                                                                                              Veronika Anušić, 8.a

Dragi grade Vukovaru,

Za dva dana obilježit ćemo trenutak kada si pao od silnih udaraca, iscrpljenosti, boli, tuge i jada. (…) Sretna sam jer, svu bol koju su ti nanijeli tvoji neprijatelji, ti si prebolio. Sve padove koje si doživio, ti si prebrodio. (…) Tvoja sudbina dokaz je svima da i iz najteže situacije možemo ustati i oporaviti se!

                                                                                              Mirta Svjetličić, 8.a

Dragi Vukovaru!

Hvala ti za tvoju veliku žrtvu. Žao mi je što ti nisam mogao pomoći. (…) Znaj da će svi naraštaji pamtiti tvoje junaštvo i tvoju veliku hrabrost! Svojom teškom i upornom borbom pomogao si cijeloj Hrvatskoj. (…) Postao si simbol borbe i vjere u bolje sutra.

                                                                                                Ivan Fahr 8.a

Dragi Vukovaru,

grade plemeniti i borbeni! Čvrsti zidu lijepe naše Hrvatske! Pitam se što li si skrivio? Čemu tolika mržnja prema tebi i ljudima koje si godinama u svome krilu držao? Zašto je potrebno nanositi bol nedužnim ljudima i nedužnom gradu? (…) O Vukovaru, vidim koliko si hrabar, ali osjetim tvoj strah i bol i čujem jecaje.  (…) Tvoja duša borila se u krvi i dimu protiv mržnje i zlobe. (…) Možda više nisi isti, ali zauvijek ćeš biti ustrajan i ponosit!

                                                                                                   Nika Žiberna, 8.a

 


Osnovna škola "Mladost" Jakšić