2019-10-25 11:47:46

Prometna kultura za najmlađe

Osnovna škola Mladost Jakšićje 24.listopada bila domaćin  Programu prometne kulture za najmlađe. Sunčani dan bio je i više nego idealan za vožnju automobila na prometnom poligonu. Učenici su s veseljem iščekivali praktični dio edukacije, na kojemu su uz vožnju na prometnom poligonu mogli sudjelovati i u radionicama partnerskih službi : PU -Požeško slavonska i PP- Požega, Auto klub Požega i DVD Jakšić.

 

Sudionici su imali priliku doživjeti promet iz uloge vozača te tako bolje shvatiti važnost poštivanja prometnih propisa, kao i ostalih sudionika u prometu. Nakon odslušanog teorijskog dijela učiteljice su djecu izvele van na školsko dvorište, gdje ih je dočekalo mnoštvo profesionalnih službi, pa krenimo redom:

Policijski službenici pomogli su nam u održavanju reda na prometnom poligonu. Gospoda: Mario Matijević policijski službenik za sigurnost i preventivu, kontakt policajac Željko Drašković  iz P.P. Požega, pazili su na poštivanje prometnih propisa i sigurno propuštanje pješaka. Pokazivali su djeci svoje vozilo i odgovarali na mnoga pitanja znatiželjnih polaznika programa.Nadamo se da je policajac  gosp. Mario Matijević zadovoljan edukacijom koju je želio vidjeti na području svoje nadležnosti.

Glasnogovornica PU Požeško slavonske gđa Nikolina Janković na licu mjesta  željela je s lokalnim medijima popratiti ovu našu  preventivnu akciju. Hvala policiji na aktivnom sudjelovanju u edukaciji.!

 

Edukacija ne bi bila potpuna bez radionice prve pomoći za najmlađe koju je vodio gosp Domagoj Štetner ,učenicima je demonstrirao kako postupiti u situacijama lakših ozljeda te  osnove  pružanja pomoći . S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja.

Predsjednik Auto klub Požega gosp.Marijan Babić,djeci je osobno danas prezentirao “pijane naočale” što im se jako svidjelo te upoznao ih s osnovnom  djelatnošću svoga kluba.Hvala gospodinu na sudjelovanju.

DVD Jakšić predstavljali su stručno osposobljeni vatrogasci: Krunoslav Kolar, Domagoj Kir, Krunoslav Glavas, Mario Kovacic, Marko Kovacic, Zvonimir Pigl. Polaznicima su pokazivali opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Najveće uzbuđenje je definitivno paljenje i gašenje vatre koju su ciljano izazvali vatrogasci. Veliko hvala našim hrabrim vatrogascima na poučnoj aktivnosti za učenike! Vjerujemo da su mnogo naučili! Doviđenja uz pozdrav: Vatru gasi,brata spasi .!!!

Preuzeto s http://jumicar.net/13110-2/#more-13110

Fotografije  možete pogledati u foto galeriji.


Osnovna škola "Mladost" Jakšić