2019-10-23 09:09:52

Obavijest roditeljima

Poštovani roditelji!

U našoj školi se tijekom mjeseca listopada i studenog 2019. godine provodi projekt „Kulturna baština zavičaja“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Osnovnom školom „Matija Gubec“ Cernik i Osnovnom školom Markovac Vrbova u okviru provedbe eksperimentalnog programa „Škola za život“. Međusobnu suradnju škola dogovorili su ravnatelji škola.

U okviru navedenog Projekta u našoj školi provest će se projektne aktivnosti pod nazivom „Multikulturalizam u zavičaju“. Cilj je: različitim aktivnostima istražiti kulturni identitet i obilježja naroda  i etničkih skupina koji žive u općini Jakšić. Planirane su sljedeće aktivnosti:

  • Istražiti, opisati i prikazati fotografijom ili slikom nošnje
  • Prikupiti podatke o tradicionalnim jelima i napraviti kuharicu
  • Istražiti plesove i pjesme i naučiti nekoliko karakterističnih za pojedinu skupinu
  • Prikupiti podatke, prikazati na karti povijest doseljavanja naroda i etničkih skupina u općinu Jakšić
  • Istražiti i statistički prikazati podatke o stanovništvu općine Jakšić
  • Istražiti riječi mjesnoga govora

Učitelji će obavijestiti učenike pojedinih razreda koju će aktivnost odraditi

U ostvarivanju navedenih aktivnosti želimo uključiti vas roditelje kako bi rezultati našega Projekta bili što bogatiji i raznovrsniji. Osim toga, prezentacija Projekta bit će kod nas u Jakšiću početkom mjeseca prosinca 2019. godine kada će nam u goste doći predstavnici učitelja, učenika i roditelja iz Cernika i Vrbove.

U prvom koraku, molimo vas za suradnju u pronalaženju recepata za izradu tradicionalnih jela. Recepti trebaju biti napisani u originalu kako ste ih dobili ili naslijedili od vaših predaka ili na neki drugi način. Sve što pronađete pošaljite nam u Školu. Mi ćemo vam ih vratiti nakon prepisivanja i fotografiranja.

O daljnjim provedbama aktivnosti pravovremeno ćemo vas obavještavati kako bismo kroz međusobnu suradnju što kvalitetnije pripremili našu prezentaciju Projekta.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji!

Jakšić, 17. listopada 2019. godine

                   Tim za provedbu Projekta OŠ "Mladost" Jakšić

                                                                          


Osnovna škola "Mladost" Jakšić